Hvordan fungerer VKC’s bæltesystem?

Der er 10 trin fra hvidt til sort bælte. Det tager typisk 5 år at få det sorte bælte.

Herunder kan du se de forskellige bæltefarver. Vi følger taekwondo’s bæltesystem, MEN selvom man træner andre sportsgrene, så er man stadig velkommen til at deltage i bælteprøven.

Kan mit barn komme til bælteprøve?

Ja, som udgangspunkt er alle børn kvalificeret til at deltage i en bælteprøve i Vejle Kampsport Center. Men er du i tvivl så snak med barnets træner.

Mit barn træner kun Karate eller kun Taekwondo, kan barnet stadig deltage?

Ja. Alle klubbens børn er velkomne til at deltage, fordi trænerne planlægger pensummet sammen. Vi afstemmer, hvad børnene kan og ikke kan.

Kan mit barn bestå prøven?

Ja, ingen børn dumper. Vi er her for at hjælpe børnene og give dem selvtillid. Derfor består alle børn (næsten) altid. Men det må I ikke fortælle dem på forhånd.

Findes der et pensum for børnene på forhånd?

Både ja og nej. Der findes mange pensa, men det er grunden til, at trænerne i VKC snakker sammen og planlægger elevernes udvikling og træning med udgangspunkt i “officielle” og generelle pensa samt vores egne erfaringer.

Hvem har ansvaret for bælteprøven/gradueringen?

Phi Nguyen har ansvaret for klubbens bælteprøver (gradueringer).

Hvordan tilmelder man sig?

En bælteprøve koster 50 kr. Det er ca. prisen for et nyt bælte, som klubben sørger for at købe ind. Inden en bælteprøve sender vi mails ud til alle.

Hvor ofte er der bælteprøver?

3-4 gange årligt.

Hvor vigtigt er bæltesystemet?

VKC er en konkurrenceklub eller kampklub (ikke en teknikklub). Vi går ikke op i bælter, men fokuserer på medaljer. Bæltesystemet er til for at elever har en struktur og motivation for at udvikle sig i årene frem. I takt med at barnet udvikler sig de næste mange år, vil vi også stille højere krav til deres træning og deres deltagelse i konkurrencer.

Kan taekwondobæltet konverteres til et karatebælte, hvis man deltager i et karate-stævne mm.?

Ja, når barnet er gammelt nok til at deltage i stævner så sørger klubben for at bæltet konverteres til et bælte, som kvalificeres til stævnet.

Vi har internt i klubben et bæltesystem, og det er meget normalt, at når man f.eks. tager til stævner i udlandet, at man konverterer bæltet til det pågældende lands system.

Har du spørgsmål, så kontakt Phi Nguyen

phi@vejlekampsportcenter.dk