Kampsport for børn (5-12 år)

Vi har startet et nyt hold: Kid-do (The way of the Kid), som er et sjovt hold for børn, men også seriøst, fordi de fra starten lærer at bruge deres kroppe på en sund måde. De lærer grundlæggende teknikker, så de også introduceres til kampsportens verden. Der er ikke selvforsvar i træningen, men til gengæld er der en masse slag, spark og bevægelser tilpasset deres aldre.

I de første par år, dvs. når de er omkring 5-6 år, lærer de grundlæggende teknikker. Det er teknikker, som typisk er taget fra kungfu, karate og taekwondo-verdenen. I en traditionel kampsportsklub lærer udøverne at tale de asiatiske sprog, hvis sporten stammer fra Asien. Det gør vi ikke her hos Vejle Kampsport Center. Vi koncentrerer os om selve træningen og hvordan vi bedst muligt får udbytte af den. Teknikkerne har stadig deres navne og vi bruger stadig de internationale termer for teknikkerne, men vi bruger ikke tid på at lære asiatisk.

Ligeledes går vi heller ikke op i forskellige pensum og udenadslæring. Vi koncentrerer os udelukkende om teknikkerne og fordyber os i forståelse af teknikker, ligesom vi også sætter os ind i reglerne for konkurrencer. Når vi træner i Vejle Kampsport Center, så er det med det formål at vi på sigt deltager i forskellige stævner og kampe. Det er akkurat, som man gør i mange andre sportsgrene, hvor der er et konkurrence-element.

For børn er det sundt, at man lærer at konkurrere tidligt og samtidig arbejde i et team. Det er ikke et must at konkurrere men det er et must, at forstå, at træningen har et formål. Når børnene kommer i 7-9 års alderen, så er de vant til at der forventes noget af dem, og at de både oplever succes’er og modstand. Vores opgave som instruktører er at give dem selvtillid, således de lærer at klare sig både i træningssalen og senere i livet.

Det skal være sjovt at komme til træning. Og på dette hold lærer børnene at samarbejde, få opbakning og danne venskaber.

Kontakt Phi Nguyen (phi@vejlekampsportcenter.dk)