Hvordan kommer jeg i gang med kampsport?


Den bedste måde at træne kampsport er kontakte din lokale kampsportsklub. Her på siden, finder du en liste over kampsportsklubber i Vejle.

I Vejle Kampsport Center træner vi taekwondo, men vi har også moduler eller events, hvor vi har eksterne trænere, som kommer og underviser i karate, judo, MMA, thaiboksning, kungfu og mange andre spændende kampsportsgrene. Se mere på vores hjemmeside.


Skriv en mail til Phi@vejlekampsportcenter.dk

Er kampsport farlig?


Nej, kampsport er ikke farlig. Kampsport er en sund form for motion, som styrker både krop og sind. Men det er klart, som med alle former for fysisk træning, at man skal følge træningsprogrammet for at undgår skader og ulykker. Fælg din træners råd og du vil undgå at få skader.

Må man bruge kampsport udenfor trænignslokalet?


Det korte svar er nej. Man skal altid undgå at komme i situationer, som skaber konflikter. Men hvis man står i en situation, hvor det kræver at man skal forsvare sig selv, så gælder der andre regler. Kampsport må bruges til selvforsvar, men snak med din træner om reglerne.

Hvor gammel skal man være for at træne kampsport?

Det er afhængig af den kampsport du eller dit barn vælger. Hos os underviser vi i taekwondo fra 5 års alderen. Det er klart, taekwondon træningen er tilpasset efter barnets alder. Hos Vejle Kampsport Center, har vi valgt at fokusere på børn fra 5 til 17 års alderen i taekwondo.


Hvad er det sorte bælte?


I de fleste tradionelle kampsport har man udviklet et bæltesystem. Bæltesystemet fungerer på den måde, at man følger et pensum og en graduering. Det er således en måde at systematisere din udvikling i kampsporten. Der er også mange kampsport, som ikke har et bæltesystem, men har mere fokus på konkurrencer. Her er der eksempelvis en anden måde at systematisere sporten på gennem et raanking system.
Det sorte bælte tager typisk 5 år at opnå, men det er meget forskelligt fra sport til sport og fra forbund til forbund. I nogle lande tager det kun 2-3 år at opnå det sorte bælte i taekwondo, hvorimod det i Danmark tager mellem ca. 5 år at opnå det sorte bælte. Det skal understreges, at det sorte bælte IKKE er et udtryk for hvor dygtig du er som kampsportsudøver, men blot et hierakisk system, for at synliggøre din rank i pågældende system.

Hvad koster det at træne kampsport?


Det koster det samme som ved de fleste andre sportsgrene. Det kommer også an på hvor høje ambitioner man har til sin sport. Hvis man er nybegynder, så koster det kun lidt tøj og udstyr, men hvis man senere hen vil på ture, rejser og camps, så skal man regne med at det koster en del. Dog, vil vi mene, at kampsportstræning ikke mere end fodbold og håndbold. De typiske udgifter til kampsportstræning er træningsdragterne og kontingentet, som typisk koster 100 kr/måned.